«Συν-εργασία»: Παράταση μέχρι τέλος του έτους- Νέα πληρωμή την Παρασκευή

Έως τις 31 Δεκεμβρίου παρατείνεται το πρόγραμμα «Συν-εργασία» για την επιδότηση εργαζομένων σε επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το πρόγραμμα είχε τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με προηγούμενη υπουργική απόφαση, είχε ισχύ μέχρι σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα «Συν-εργασία» αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού και του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο συνεχίζει να στηρίζει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Παράλληλα, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 28.997 δικαιούχους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 15.026.148 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, για 28.997 δικαιούχους, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους.

Σχετικά Νέα