Σύμβουλος του Τραμπ καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Στόουν θα πρέπει να καταδικαστεί σε φυλάκιση από επτά έως εννέα χρόνια, με τον πρόεδρο Τραμπ να χαρακτηρίζει την πρόταση αυτή ως «άδικη» και «φρικτή».

Ο Ρότζερ Στόουν, που βρέθηκε για πολύ καιρό στο πλάι του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ως σύμβουλός του, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκισης με την κατηγορία της ψευδούς μαρτυρίας και της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον, καταδίκασε τον Στόουν σε φυλάκιση 40 μηνών, ενώ ο Αμερικανός θα είναι υπό επιτήρηση για 24 μήνες και διατάχθηκε να πληρώσει 20.000 δολάρια.

Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019 στην έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ, σχετικά με την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές εκείνου του έτους.

Το κατηγορητήριο εναντίον του Στόουν περιλαμβάνει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ίδιος γνώριζε εκ των προτέρων το σχέδιο των WikiLeaks για τη διαρροή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος, που έφεραν σε δύσκολη θέση την Χίλαρι Κλίντον.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Στόουν κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η ψευδής κατάθεση στο Κογκρέσο, η παρεμπόδιση των ερευνών της δικαιοσύνης και ο εκβιασμός μαρτύρων.

Σχετικά Νέα