Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: Μιλά για “τουρκική μειονότητα” και “δύο κράτη στην Κύπρο”

Μπορεί αυτή τη φορά να μην βγήκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ιμπραΐμ Καλίν για δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση, όμως το ίδιο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέδωσε ανακοίνωση, για άγνωστο λόγο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων και η Λιβύη, ενώ για ακόμα μία φορά το άσπρο βαφτίζεται μαύρο όσο αφορά τις προκλήσεις προς την Ελλάδα, ενώ πάλι γίνεται λόγος για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη. Αναφέρεται ότι η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της “τουρκικής” μειονότητας αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων.

Μάλιστα το MGK αναφέρει ότι απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο προς την Αθήνα, αλλά η ελληνική πλευρά έχει αυξήσει την εχθρική συμπεριφορά.

Εκτός αυτών γίνεται αναφορά και στην Κύπρο, για την οποία αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο οι μόνιμες λύσεις που βασίζονται στην ισότητα να μπουν στην ατζέντα, ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.

Η Τουρκία θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του λιβυκού λαού, επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα