Συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα: Βγείτε από την comfort zone – Αποδεχτείτε την αποτυχία

Ο επιχειρηματικός τρόπος σκέψης είναι αυτός που υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων μας. Στον δυναμικό κόσμο στον οποίο ζούμε, η καλλιέργεια ενός επιχειρηματικού τρόπου σκέψης έχει γίνει κρίσιμος παράγοντας για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού mindset μπορεί να ανοίξει πόρτες σε έναν κόσμο επαγγελματικών ευκαιριών που μέχρι σήμερα ήταν αθέατος.

Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόζεστε στην αλλαγή, να αποδέχεστε την καινοτομία και να αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας, εξασφαλίζοντας ότι παραμένετε ευέλικτοι και ανθεκτικοί σε ένα γρήγορα εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο», δηλώνει η Laura D’Amico, Vice President Global Learning and Leadership Development του ομίλου ManpowerGroup.

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για να ξεχωρίσετε ως επαγγελματίας

1. Αναζητήστε γνώση

Η περιέργεια είναι το καύσιμο που κινεί τα επιχειρηματικά μυαλά, επομένως είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να αναπτύξετε μια επιθυμία για μάθηση και να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και απόψεις. Παρακολουθήστε online μαθήματα, παραστάσεις, διαβάστε βιβλία και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες δικτύωσης. Με το συνεχές μάθημα και την έρευνα, θα καταφέρετε σίγουρα να διευρύνετε τις απόψεις σας, να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητά σας και να αναζητάτε καλύτερες λύσεις για όλα τα θέματά σας.

Η θέσπιση στόχων είναι σημαντική για να παραμείνετε σε κίνηση και επικεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Ξεκινήστε καθορίζοντας μακροπρόθεσμους στόχους ρωτώντας τον εαυτό σας «Πού θέλω να είμαι σε 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια»; Στη συνέχεια, χωρίστε αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους σε μικρότερους και εφικτούς, θέτοντας προθεσμίες για πότε θέλετε να τους επιτύχετε. Και μην ξεχνάτε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες: Γιορτάστε κάθε μικρό βήμα!

3. Αποδεχτείτε την αποτυχία

4. Επιλέξτε τους σωστούς ανθρώπους

Ο τρόπος σκέψης σας επηρεάζεται βαθιά από τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού mindset γίνεται ευκολότερη όταν μοιράζεστε όλες τις εμπειρίες και τις ιστορίες σας με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο. Μπορείτε να περιβάλλεστε με αισιόδοξους, όμοιους με εσάς, που σας ενθαρρύνουν να πράττετε καλύτερα, πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις δικτύωσης και συμμετέχοντας σε προγράμματα mentoring.

Το μυαλό ενός επιχειρηματία οφείλει να δέχεται τις δυσάρεστες καταστάσεις. Βάλτε τον εαυτό σας σε άγνωστες καταστάσεις για να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας και το δίκτυό σας. Στείλτε εκείνο το email, παρουσιαστείτε σε κάποιον κάτι καινούριο, κλπ. – να είστε πρόθυμοι να κάνετε τα πράγματα που σας φοβίζουν περισσότερο για να αναπτύξετε την επαγγελματική σας πορεία πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα