

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε, χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου, σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Ώστιν, και συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών Άμυνας και υψηλόβαθμων αξιωματούχων διαφόρων χωρών.
Όπως ανακοινώθηκε, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αμυντικού εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών.
Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που παρέχεται, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά και, προσφάτως, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Σχετικά Νέα
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: «Το τέλος στην κυβερνητική χυδαιότητα θα μπει όταν πάψει να είναι κυβέρνηση η ΝΔ»
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.
Κ.Χατζηδάκης: Καταρρίπτονται οι θεωρίες συνωμοσίας για τα Τέμπη
«Τίθεται μείζον πολιτικό θέμα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν κάνει δύο.
Φειδίας Παναγιώτου για το ταξίδι στη Μόσχα: «Οι Ρώσοι είναι αδέρφια μας» – Γεωργιάδης: «Τι ακριβώς εκπροσωπείτε;»
«Οι Ρώσοι είναι αδέρφια μας», δηλώνει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου για το ταξίδι του στη Μόσχα την.
Β. Κικίλιας: Δέσμευση για στήριξη των ναυαγοσωστών προκειμένου να υπάρχουν όλο και περισσότεροι στις παραλίες
«Θα είμαι συμμέτοχος και αρωγός στην προσπάθειά σας και στον αγώνα σας, προκειμένου να.