

Χειρόφρενο τραβούν για ένα 24ωρο οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και Μέσων Σταθερής Τροχιάς συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη (17/4), σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.
Η ΠΟΣ αναφέρει ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία και καλεί τα Σωματεία – Μέλη της και τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την Ελληνική κοινωνία.
Όπως επισημαίνει «οι μισθοί παραμένουν στο ναδίρ» και «οι συνεχιζόμενες ανοδικές τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στην ενέργεια οδηγούν στη φτωχοποίηση των εργαζομένων» και ζητά:
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.).
Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.
Σχετικά Νέα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά σε αποθήκη στη Ριζούπολη
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.