Σύμη: Έρευνες σε όλο το νησί για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC

Σε ολόκληρη την Σύμη έχουν επεκταθεί οι επίγειες και εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου του BBC και γνωστού γιατρού Μάικλ Μόσλεϊ. Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον 68χρονο, που παραθέριζε στο νησί με την οικογένεια του, να φθάνει στο χωριό Πέδι.

Τα νέα στοιχεία και τα αναπάντητα ερωτήματα
Τα ίχνη του 68χρονου αγνοούνται από την Τετάρτη, με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να επεκτείνονται πλέον σε όλο το νησί, αφού δεν απέφερε αποτέλεσμα η σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Άγιος Νικόλαος.

Στην ερευνά συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews στη Σύμη, Αριστείδης Μιαούλης, βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας στην παραλιακή ζώνη του χωριού Πέδι.

Πλέον, οι έρευνες στρέφονται προς την αντίθεση κατεύθυνση από την αρχική, και συγκεκριμένα σε δύσβατη περιοχή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Πάντως, άλλαξαν τα δεδομένα στην υπόθεση, αφότου το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία ντοκουμέντο που απεικονίζει τον ίδιο να βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον.

Αυτό, σημαίνει ότι ο άνδρας είχε ήδη περάσει από το επικίνδυνο κομμάτι του μονοπατιού που θεωρείται ότι είχε ακολουθήσει, και βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Πέδι.

Σημειώνεται πως η φωτογραφία που βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και η λήψη της έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τόσο της αυτοκτονίας όσο και της εγκληματικής ενέργειας.

«Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση. Άνθρωποι περιμένουν το Ferry για να φύγουν από εδώ από την Ρόδο, να πάνε να ψάξουν τον διάσημο Βρετανό, μια πολυαγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα. Πολύ δημοφιλής στους τηλεθεατές του BBC» μεταδίδει από το νησί ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Joe Inwood.

Το χρονικό
Ο Μάικλ Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης (5/6). Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής με Drone και του Λιμενικού, που σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό του. Σωστικά συνεργεία «σαρώνουν» τη Σύμη.

Δόθηκαν εντολές και οδηγίες στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται με σκάφη στην ευρύτερη περιοχή, είτε κάνουν τοπικές διαδρομές είτε απλώς μεταβαίνουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι έρευνες το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) επικέντρωναν στο σημείο στην δυτική πλευρά της Σύμης, διότι υπήρχε μία πληροφορία η οποία ωστόσο διαψεύστηκε – ότι δηλαδή βρέθηκε ένα πτώμα στην περιοχή, κάτι που εντέλει δεν ισχύει.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα