

Σε συμφωνία επί της αρχής κατέληξαν Τουρκία και Ρωσία αναφορικά με την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.
Η ανάπτυξη της πρώτης παρτίδας των αμυντικών συστημάτων S-400 καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.
Η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι τα συστήματα θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν παρά τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις.
Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ, λέγοντας ότι η Μόσχα και η Άγκυρα συμφώνησαν επί της αρχής στην παράδοση της δεύτερης παρτίδας, η οποία –όπως και η πρώτη- θα χρησιμοποιηθεί για να επιτελέσει τον σκοπό της: την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στο παρελθόν επικρίνει την Τουρκία ότι σκοπεύει να αγοράσει τα συστήματα S-400 προκειμένου να τα αποθηκεύσει ή να τα ξαναπουλήσει.
Η Ουάσιγκτον έχει ενοχληθεί σφόδρα από την απόφαση του Ερντογάν να προχωρήσει στην αγορά του συστήματος S-400 και υποστηρίζει ότι το ρωσικό πυραυλικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα νατοϊκά οπλικά συστήματα, ενώ θα μπορούσε να υπονομεύσει και τα αμερικανικά μαχητικά στελθ F-35. Το αμερικανικό Πεντάγωνο απέκλεισε την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής και προμήθειας των F-35 εξαιτίας της συμφωνίας της με τη Ρωσία.
Σχετικά Νέα
UPS: Σχεδιάζει 20.000 απολύσεις φέτος, μετά το “ψαλίδι” στις παραδόσεις Amazon
Στην περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει φέτος η United Parcel Service, ενώ.
Καναδάς: Μακρόν, Ρούτε και Μόντι συγχαίρουν τον Μαρκ Κάρνεϊ για την εκλογή του
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε συνεχάρη σήμερα τον Καναδό πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ.
Ουγγαρία: Με στόχο την αύξηση των γεννήσεων, οι μητέρες δύο παιδιών θα δικαιούνται σύντομα ισόβια απαλλαγή από τους φόρους
Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας υιοθέτησε σήμερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Βίκτορ Όρμπαν για αύξηση των γεννήσεων, μέτρα.
ΗΑΕ: Εγκαινιάστηκε στο Άμπου Ντάμπι ταμείο για την υγεία μητέρων και νεογνών στην Αφρική
Συμμαχία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων εγκαινίασε σήμερα στο Άμπού Ντάμπι ταμείο με πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.