Συμφωνία ΔΕΗ Ανανεώσιμες με Mytilineos για φωτοβολταϊκά πάρκα στη Ρουμανία

ΔΕΗ και όμιλος Μυτιληναίου θα συνεργαστούν στην κατασκευή και την πώληση δύο μεγάλων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Ρουμανία. Σχετική συμφωνία υπέγραψαν η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες (θυγατρική της ΔΕΗ) και η Mytilineos.

Η συμφωνία αφορά δύο φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 210MW, που αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2024. Και τα δύο έργα σχεδιάστηκαν από τη Mytilineos, η οποία θα αναλάβει και την κατασκευή.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα εγκατασταθούν στη νότια Ρουμανία, κοντά στο Βουκουρέστι. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το Kinisis, ισχύος 130 MW, που η κατασκευή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023. Τα υπόλοιπα 80MW θα είναι έτοιμα να κατασκευαστούν έως το 1ο τρίμηνο του 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της επέκτασης του ομίλου στην περιοχή των Βαλκανίων και στοχεύει στην εδραίωση της παρουσίας μας στη Ρουμανία όταν ολοκληρωθεί. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής M Renewables της MYTILINEOS Νίκος Παπαπέτρου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη νέα συναλλαγή στη Ρουμανία, μια χώρα με στρατηγικό ρόλο για τη Mytilineos. Η σύναψη αυτής της στρατηγικής συμφωνίας με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες διευρύνει περαιτέρω την παρουσία μας στη Ρουμανία. Άλλωστε, είμαστε μία από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στην ηλιακή ενέργεια στη Ρουμανία και σήμερα κατέχουμε ηγετική θέση στην ευρύτερη περιοχή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα