Συλλυπητήρια Κ. Τασούλα για τον θάνατο του Θανάση Τσούρα: Συνέβαλε στη διαμόρφωση της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου

Τα συλλυπητήρια για την εκδημία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσούρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι ο Θανάσης Τσούρας υπήρξε ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η ανιδιοτελής μαχητικότητα και η αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση των αρχών και των αξιών του, που ακολούθησε μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Ο κ. Τασούλας σημείωσε επίσης ότι ο Θανάσης Τσούρας, έλαβε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα ως στέλεχος του ΠΑΚ και αργότερα υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Τίμησε με την κοινοβουλευτική του παρουσία και το έργο του τόσο τη Βουλή, όσο και τους συμπολίτες του ως βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, από το 1989 έως το 2012. Υπηρέτησε την πατρίδα με ακεραιότητα, απ’ όλες τις θέσεις, αποτελώντας ένα παράδειγμα ήθους και δημοκρατικού πολίτη. Αποχαιρετούμε τον επιστήμονα, τον πολιτικό, τον άνθρωπο που με την πορεία του συνέβαλε στη διαμόρφωση της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου.

Θα τον θυμόμαστε για την ευγενή του προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την τόλμη του, κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα