Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στη Βόρειο Ελλάδα

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βαθμό κακουργήματος σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλος αριθμός και όγκος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Μετά από πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος, κάνοντας χρήση τουλάχιστον δεκαεπτά διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών, κατείχε προς διάθεση τουλάχιστον τριακόσια τριάντα επτά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, από τους οποίους ο ένας επιμελώς κρυμμένος, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim. Από την περαιτέρω επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και ως εκ τούτου ο ημεδαπός συνελήφθη.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας. Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι ο ημεδαπός κατοικεί σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ο δράστης συνελήφθη. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε Ανακριτή.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «UNCOVERII».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα