

Συγκλονίζουν οι περιγραφές διασωστών μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και γερανοφόρα να σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.
Διασώστης που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως “επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12 και μιση η ώρα το βράδυ”.
Για την κατάσταση που αντίκρισαν, είπε σχετικά:
“Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στη ζωή και στα βαγόνια –κυρίως στα τρία πρώτα– δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα”.
Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του “υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών”.
Σχετικά Νέα
Hellenic Train – ΟΣΕ: Καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων λόγω τεχνικών εργασιών
Σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και ματαιώσεις υπάρχουν σε δρομολόγια τόσο στον υπεραστικό άξονα Αθήνα –.
Σπαρτιάτες: Αθώοι και οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων
Αθωώθηκαν και οι 13 κατηγορούμενοι στη δίκη των Σπαρτιατών. Απηλλάγησαν από την κατηγορία της.
Θεσσαλονίκη: Τρεις νεαροί οι δράστες της επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων στα Διαβατά
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Α.Τ. Δέλτα, περιστατικό επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων.
Βουλή: Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη ύστερα από μήνυση συγγενών
Νέα ποινική δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με.