Σύγκρουση ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ για τα “Πόθεν Έσχες” μια ανάσα πριν την κάλπη

Σφοδρή ήταν η σύγκρουση το τελευταίο 24ωρο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με σημείο αιχμής το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, και την κυβέρνηση να κάνει λόγο για μια απλή παράθεση ενός μονοσέλιδου excel που εγείρει πληθώρα ερωτημάτων την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023 πριν από τις ευρωεκλογές.

Στην κυβέρνηση «βλέπουν» πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Πρόεδρός του έπεσε στην παγίδα που θεωρούσε ότι έστησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τονίζουν επίσης ότι από τα ελάχιστα που έχουμε δει όσον αφορά στα έσοδα και τον δανεισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός.

Μιλούν για επικοινωνιακό σόου το οποίο γύρισε «μπούμερανγκ» στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος πιάστηκε χθες ψευδόμενος τουλάχιστον δυο φορές.

«Η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες στον ΑΝΤ1 ήταν»- σύμφωνα με γαλάζια στελέχη- «αποκαλυπτική.

«Πριν από λίγους μήνες», τονίζουν, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα «είχε παραδεχθεί ότι ασχολείται με την αλιεία και μάλιστα ότι γνωρίζει πολύ καλά το χώρο ενώ χθες διέψευσε μετά βδελυγμίας τα περί αστακοκάραβων».

«Μόλις προχθές αποκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη Αλ Καπόνε και στην συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου το αρνήθηκε προκαλώντας τον μάλιστα να παίξει και το βίντεο», έλεγαν και σημείωναν ότι είναι τρομακτική η ευκολία με την οποία ψεύδεται ο άνθρωπος που θέλει να εμφανίζεται ως άσπιλος και αμόλυντος και πρεσβεύει το νέο…

Από τη ΝΔ μιλούσαν για ακόμα μια συνέντευξη «Τιτανικό». Ειδικά για την δικαιολογία ότι είναι κλειστή η πλατφόρμα και γι’ αυτό παρουσίασε ένα μονοσέλιδο excel τόνιζαν ότι «μπορεί κάλλιστα να υποβάλει αρχική δήλωση πόθεν έσχες και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής που λειτουργεί κανονικά».

«Κανείς δεν τον εμποδίζει! Ψεύδεται χυδαία και ασύστολα όταν χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μη υποβολή πόθεν έσχες το ότι δεν λειτουργεί ακόμα η νέα πλατφόρμα», τόνιζαν από τη ΝΔ.

Στέκονταν επίσης ότι ενώ προχθές έλεγε στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ότι περιμένει συμπληρωματικά έγγραφα από το IRS (αμερικανική εφορία) χθες είπε ότι έχει έτοιμα όλα για να υποβάλλει το πόθεν έσχες του.

Στην κυβέρνηση επιμένουν πάντως ότι στόχος είναι όχι μια αέναη σύγκρουση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θρέφεται από αυτή την αντιπαράθεση καθώς δεν έχει πολλά να πει σε πολιτικό επίπεδο και αυτό που θέλουν είναι να προβάλλουν την θετική ατζέντα της ΝΔ αλλά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία της χώρας στον δρόμο για την σύγκλιση με την Ευρώπη.

Απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη ενώ θα ολοκληρώσει την προεκλογική καμπάνια με την μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα