Συγκρατημένες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ενέτειναν τους φόβους για επιθετικότητα της Fed οδηγώντας σε σημαντική άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Αρχικά, η επενδυτική διάθεση εμφανίστηκε ενισχυμένη παγκοσμίως μετά το μίνι ράλι των δεικτών στις ΗΠΑ χτες, με ανοδικές τάσεις το πρωί και στα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω ανάμεικτων ενδείξεων για τους επενδυτές, όπως η άνοδος των τιμών ενέργειας και η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Το κλίμα ωστόσο επιβαρύνθηκε έντονα διεθνώς από την ισχυρή δυναμική που έδειξαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Μάιο, εγείροντας φόβους ότι η Fed ενδέχεται να κλιμακώσει πιο έντονα τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να υποχωρούν.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,26% στις 440,09 μονάδες.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,17% στις 14.460,09 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε κατά 0,23% στις 6.485,30 μονάδες.

Μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις στην Ιταλία όπου ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 1,06% στις 24.166,66 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 έχασε 0,22% στις 8.724,80 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ήταν κλειστός λόγω της αργίας για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στις επιμέρους μετοχές, η δανέζικη τράπεζα Ringkjoebing Landbobank της είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 4,2%, αφότου αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το έτος.

Αντίθετα, ο τίτλος του κατασκευαστή εξαρτημάτων αυτοκινήτων Faurecia κατέγραψε απώλειες της τάξης του 6,7%, μετά την ανακοίνωση ότι προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου για να πληρώσει την εξαγορά της ανταγωνίστριας Hella.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα