Συγκέντρωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία της Τουρκίας

Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Κούρδους που ζουν μόνιμα στην Αθήνα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυίρα μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά και στα κουρδικά για την ελευθερία του Κουρδιστάν, οι διαδηλωτές ζητούσαν τον άμεσ τερματισμό της στρατιωτικής εισβολής στα συριακά εδάφη κατά κουρδικών στόχων. Παράλληλα, Οι Κούρδοι χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούσε «κάθε πολίτη και κάθε νέο άνθρωπο να βρεθεί εκεί, για να υψώσουμε όλοι και όλες μαζί τη φωνή μας απέναντι στο σκοτάδι του πολέμου, για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη»

Αναλυτικά το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Να σταματήσει τώρα η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία

Παρασκευή 11/10 | 18:00 | Πρεσβεία της Τουρκίας (Βασιλέως Γεωργίου Β’ 11)

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, έχοντας τη στήριξη των Η.Π.Α., πραγματοποιεί στρατιωτική εισβολή στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, με στόχο να πλήξει τις θέσεις των Κουρδικών Συμμαχικών Δυνάμεων. Η στρατιωτική επιχείρηση, που με τον πιο κυνικό τρόπο ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης», έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων αρκετοί άμαχοι, ενώ οι συνεχείς βομβαρδισμοί καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις και αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, εντελώς αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες, τόσο για την Βόρεια Συρία, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και οι τρομακτικές υλικές καταστροφές, η επικείμενη δημιουργία ενός νέου προσφυγικού κύματος, η πλήρης αποσταθεροποίηση της περιοχής, ο αποκλεισμός οποιασδήποτε πιθανότητας ειρήνευσης (παρά το «γλαφυρό» όνομα της επιχείρησης), η παροχή ευκαιρίας στον ISIS να συσπειρωθεί ξανά, καθιστούν απολύτως ξεκάθαρο ότι οι επιλογές του Ρ.Τ. Ερντογάν, σε συνεργασία με την εξωτερική πολιτική του D. Trump, ναρκοθετούν ευθέως τη Δημοκρατία και την Ειρήνη σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Αριστερά έχει καθήκον να ορθώσει αντιστάσεις και να αναδείξει το διεθνιστικό αίτημα για σταμάτημα των πολεμικών συρράξεων και για ειρηνική συμβίωση των λαών.

Απαιτούμε τη διακοπή κάθε επιθετικής ενέργειας και την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Βόρεια Συρία.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Κουρδικό λαό, τους μαχητές και τις μαχήτριες που επί χρόνια αγωνίζονται ενάντια στις τρομοκρατικές δυνάμεις του ISIS και σήμερα δίνουν τη μάχη απέναντι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα (Βασιλέως Γεωργίου Β’ 11). Καλούμε κάθε πολίτη και κάθε νέο άνθρωπο να βρεθεί εκεί, για να υψώσουμε όλοι και όλες μαζί τη φωνή μας απέναντι στο σκοτάδι του πολέμου, για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη.

Σχετικά Νέα