Συγχαρητήρια Τουσκ – Γιούνκερ στον εκλεγμένο πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του απέστειλαν σήμερα στον εκλεγμένο πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι από κοινού και εκ μέρους της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στην επιστολή τους, οι δύο αξιωματούχοι επισημαίνουν “την ξεκαθάρη δέσμευση της ΕΕ στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων”. “Καθώς η διαδικασία ένταξης βασίζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια και στη γνήσια μεταρρύθμιση του κάθε εταίρου, σας ενθαρρύνουμε να επιδιώξετε μια πορεία πραγματικής και αειφόρου μεταρρύθμισης”, αναφέρουν, εκφράζοντας “αμέριστη υποστήριξη” στις προσπάθειές της χώρας.

“Η ΕΕ θεωρεί ότι η συνθήκη των Πρεσπών είναι ένα εξαιρετικό πολιτικό επίτευγμα. Είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Η συμφωνία θέτει το παράδειγμα της συμφιλίωσης για άλλους στην περιοχή και πέρα από αυτήν”, γράφουν οι δύο πρόεδροι.

Τέλος, δηλώνουν ετοιμότητα για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς φιλίας και την οικοδόμηση “μιας ενωμένης και ευημερούς Ευρώπης”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα