

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του απέστειλαν σήμερα στον εκλεγμένο πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι από κοινού και εκ μέρους της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Στην επιστολή τους, οι δύο αξιωματούχοι επισημαίνουν “την ξεκαθάρη δέσμευση της ΕΕ στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων”. “Καθώς η διαδικασία ένταξης βασίζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια και στη γνήσια μεταρρύθμιση του κάθε εταίρου, σας ενθαρρύνουμε να επιδιώξετε μια πορεία πραγματικής και αειφόρου μεταρρύθμισης”, αναφέρουν, εκφράζοντας “αμέριστη υποστήριξη” στις προσπάθειές της χώρας.
“Η ΕΕ θεωρεί ότι η συνθήκη των Πρεσπών είναι ένα εξαιρετικό πολιτικό επίτευγμα. Είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Η συμφωνία θέτει το παράδειγμα της συμφιλίωσης για άλλους στην περιοχή και πέρα από αυτήν”, γράφουν οι δύο πρόεδροι.
Τέλος, δηλώνουν ετοιμότητα για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς φιλίας και την οικοδόμηση “μιας ενωμένης και ευημερούς Ευρώπης”.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..