Σβίγκου: Πίσω από το προσωπείο μετριοπάθειας του Μητσοτάκη, η κρυφή ατζέντα για σκληρή λιτότητα

Για «κρυφή ατζέντα» κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου, «στο βαθμό, για παράδειγμα», όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» και τον Δ. Κουκλουμπέρη, «που μιλάει για μείωση δαπανών ώστε να εξευρεθούν οι πόροι για μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, μιλάει για μείωση δαπανών του κράτους, μείωση των δημοσίων δαπανών χωρίς να αναφέρει από πού θα γίνει αυτή η μείωση, όταν γνωρίζουμε ότι είναι συγκεκριμένες οι δημόσιες δαπάνες, αφορούν σε μισθούς, σε συντάξεις, στα πέντε βασικά επιδόματα που δίνει το κράτος».

«Όταν λοιπόν σε καμία περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρεται στο από πού θα κοπούν οι δαπάνες αυτές», συνέχισε η Ρ. Σβίγκου, «καταλαβαίνουμε ότι έχει κρυφή ατζέντα. Όπως επίσης κρυφή ατζέντα έχει όταν μιλάει γενικά και αόριστα για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς να αναφέρεται στους κινδύνους που ενέχει αυτό για όσους διάλεγαν αυτό το σύστημα, χωρίς να αναφέρεται στα παραδείγματα των λεγόμενων επενδυτικών κινδύνων και παραδείγματα χωρών που έχασαν τα λεφτά τους οι ασφαλισμένοι. Κι αυτό είναι βέβαια μια κρυφή ατζέντα. Την φανερώνει όμως την ατζέντα πολλές φορές, όπως έκανε την προηγούμενη βδομάδα όταν μίλησε μόνο για δύο φορολογικούς συντελεστές, καταργώντας έτσι τον υπερμειωμένο φορολογικό συντελεστή του 6% για τα φάρμακα, την ενέργεια και όχι μόνο».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα πάει στην προεκλογική περίοδο χωρίς να απαντάει τίποτα και έχοντας απλώς ένα προσωπείο μετριοπάθειας. Η μετριοπάθεια, όμως, δεν είναι στο πώς μιλάς ή στις λέξεις που χρησιμοποιείς. Η μετριοπάθεια έχει να κάνει με το πρόγραμμα. Βλέπουμε ένα πρόγραμμα άγριας και σκληρής λιτότητας, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει ο κ. Μητσοτάκης, και αυτό σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την μετριοπάθεια την οποία επικοινωνιολόγοι τον έχουν συμβουλέψει να παρουσιάσει μέχρι τις 7 Ιουλίου».

Στο ερώτημα αν θα επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο debate, η Ρ. Σβίγκου απάντησε: «Εννοείται ότι θα επιμείνουμε. Θυμόμαστε εξάλλου ότι πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε «προκηρύξτε εκλογές και θα γίνουν όσα ντιμπέιτ θέλετε» για όλα τα θέματα. Καταλαβαίνουμε ότι τώρα προσπαθεί να κρυφτεί. Θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες για ποιο λόγο φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Είχαμε συνηθίσει, σε άλλες εποχές, να φοβούνται οι πρωθυπουργοί την αντιπαράθεση με τους επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τώρα έχουμε το παράδοξο να κρύβεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό», υπογράμμισε διαμηνύοντας, «σε κάθε περίπτωση, εμείς με την παρουσίαση του προγράμματός μας και με τις περιοδείες που θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και την επικοινωνία που θα έχουμε με τους πολίτες, δεν θα αφήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρυφτεί».

Για την αποψινή παρουσίαση του προγράμματος του κυβερνώντος κόμματος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  «ξεκινάμε με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση για το πρόγραμμά μας. Και, βέβαια, παρουσιάζοντας και το έργο που έχουμε κάνει όλη αυτήν την τετραετία. Παρόλο που η μεγαλύτερη περίοδος της κυβέρνησής μας ήταν σε συνθήκες μνημονιακής επιτροπείας, εντούτοις καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα για το κοινωνικό σύνολο και για την οικονομία. Και γι’ αυτό εξάλλου καταφέραμε η χώρα να βγει από τα μνημόνια. Και όλα αυτά θα αποτελέσουν επίσης πεδίο αντιπαράθεσης. Γιατί έχει σημασία και ποιος είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες».

Σχετικά Νέα