

“Όλο και πιο άβολα γίνονται τα πράγματα” για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ίδιο του το κόμμα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο “Διευρύνεται το ελληνικό Γουότεργκεϊτ” με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δημοσίευση της λίστας με συνολικά 33 άτομα, από την εφημερίδα Documento, που, όπως γράφει, έγιναν στόχος επιθέσεων του κακόβουλου λογισμικού Predator.
“Θύματα της παρακολούθησης είναι γνωστοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και αρκετά μέλη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας”, αναφέρει η SZ, σύμφωνα με την Deutche Welle.
Και ενώ όπως δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σοφί ιντ Βελτ, που βρέθηκε στην Ελλάδα με μια αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ερευνήσει τις καταγγελίες για χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, “όλα δείχνουν προς την κατεύθυνση των ανθρώπων εντός των κυβερνητικών κύκλων”, “το πόσο επικίνδυνη είναι πραγματικά η υπόθεση των υποκλοπών για τον Μητσοτάκη εξαρτάται και από το πώς θα τοποθετηθούν τα ελληνικά ΜΜΕ”, σχολιάζει η εφημερίδα του Μονάχου.
“Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες μεγάλες εφημερίδες ήταν μάλλον παθητικές στο θέμα”. Τη Δευτέρα, ωστόσο, η εφημερίδα “Τα Νέα” έγραψε σε πρωτοσέλιδο σχόλιο ότι ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός αγνοούσε τις επιθέσεις με το Predator, “οι συνέπειες για τον ίδιο και την κυβέρνησή του είναι σοβαρές”. Τα Νέα, όπως αναφέρει η SZ, ανήκουν στον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη. Είναι ένα από τα 33 άτομα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των υποκλοπών, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου.
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο
«Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ν. Ανδρουλάκης: «Πρέπει να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους μάχιμους πυροσβέστες»
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.