Στρασβούργο: Το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου

Μια ιδέα του ευρωβουλευτή και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, γίνεται πράξη. Να δοθεί το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια αίθουσα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Την ιδέα του την προώθησε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς οι οποίοι κατέληξαν θετικά πριν από μερικούς μήνες.

Η τελετή ονομασίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (06/07) παρουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως έγινε γνωστό στην τελετή εγκαινίων του Αμφιθεάτρου με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγους μήνες μετά θα τοποθετηθεί και προτομή του μέσα στην αίθουσα.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ παρέμβαση μέσω Skype θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός και γιος του Ανδρέα, Γιώργος Παπανδρέου.

Επίσης θα μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκη για το έργο και την παρακαταθήκη που άφησε στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και για την Ευρώπη που οραματιζόταν.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα βίντεο με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καθώς και εκπρόσωποι σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα