Στους 28 συνολικά οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Σερβία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 160 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19 στους 1.060. Τα θύματα έφτασαν τα 28 αφού από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα στις 15:00 η ώρα κατέληξαν άλλοι πέντε ασθενείς. Μεταξύ αυτών που απεβίωσαν είναι και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον ιό στις 24 Μαρτίου. Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο εξετάστηκαν 810 δείγματα ενώ συνολικά από την εκδήλωση της επιδημίας έγιναν 4.671 εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό.

Συνολικά, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 648 ασθενείς εκ των οποίων οι 72 είναι διασωληνωμένοι.

Από σήμερα άρχισε να εφαρμόζεται νέο σύστημα για τον εντοπισμό των νέων κρουσμάτων. Έτσι, όλοι όσοι αισθάνονται κάποια συμπτώματα δεν θα απευθύνονται στα νοσοκομεία αναφοράς αλλά θα πηγαίνουν κατευθείαν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας όπου λειτουργούν τμήματα για τον Covid-19 και θα υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  προσφέρεται η δυνατότητα να γίνεται το αποκαλούμενο “ηλεκτρονικό τέστ αυτοδιάγνωσης” για τον κορονοϊό. Κάθε πολίτης που έχει πρόσβαση στο ιντερνέτ θα μπορεί, με τα στοιχεία της προσωπικής κάρτας υγείας, να εισέρχεται στην εφαρμογή, να απαντάει σε κάποιες ερωτήσεις και το σύστημα θα τον ειδοποιεί αν πρέπει να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας της γειτονιάς του για να κάνει εξετάσεις για κορονοϊό.

Σχετικά Νέα