

«Η απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τα μοτίβα των μελλοντικών τραπεζογραμματίων Ευρώ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε ότι τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ εξακολουθούν να είναι ευρέως διαθέσιμα, προσβάσιμα και αποδεκτά τόσο ως μέσο πληρωμής όσο και ως μέσο αποθήκευσης αξίας. Θα εξακολουθήσουν επίσης να είναι καινοτόμα, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον» τονίζει σε δήλωση του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την παρουσίαση των νέων μοτίβων για τα τραπεζογραμμάτια του Ευρώ.
«Τα μοτίβα που επιλέχθηκαν αντανακλούν την προσήλωσή μας στο Ευρωπαϊκό όραμα, την κοινή πολιτιστική μας ταυτότητα και τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η επιλογή της Μαρίας Κάλλας ανάμεσα στις έξι κορυφαίες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού που είναι υποψήφιες για να κοσμήσουν τα νέα τραπεζογραμμάτια του Ευρώ περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στη χώρα μας και αποτελεί αιτία υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ως μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Το καλλιτεχνικό της ταξίδι ξεκίνησε στην Ελλάδα, αλλά η ταυτότητά της διαμορφώθηκε στην Ευρώπη, όπου ταξίδεψε, έζησε και μεγαλούργησε.
Η Μαρία Κάλλας έφερε κατά κοινή ομολογία επανάσταση στην όπερα καθώς συνδύαζε την απαράμιλλη φωνή της με την υψηλή υποκριτική της δεινότητα, η οποία συνέδεε την παράδοση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τη συναισθηματική ένταση της όπερας του 19ου αιώνα στην Ευρώπη.
Η φωνή της Μαρίας Κάλλας αλλά και η μυθιστορηματική ζωή της έφεραν επίσης την όπερα πιο κοντά στο ευρύ κοινό, πέραν από τους κύκλους των μυημένων και τους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να την ακούσουν στις μεγάλες λυρικές σκηνές της Ευρώπης και του κόσμου» προσθέτει.
Σχετικά Νέα
Κορκίδης: Οι τρεις λόγοι της αύξησης του κύκλου εργασιών το φετινό Πάσχα
Ενθαρρυντική είναι η πρώτη αποτίμηση της πασχαλινής αγοράς, τόσο για την έναρξη όσο και.
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.
ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα εταιρικά πάρτι ή.
Πληρωμή με IRIS: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις και από πότε
Από την 1η Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει προσαρμόσει τα POS της.