Στουρνάρας: Ανάγκη η νέα κυβέρνηση να φέρει επενδύσεις

Ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνει τη θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και στέλνει μήνυμα για μια Δημόσια Διοίκηση χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις.

Την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ενόψει της ανακοίνωσης της έκθεσης νομισματικής πολιτικής από την ΤτΕ.

Παράλληλα, σημειώνει τη θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και στέλνει μήνυμα για μια Δημόσια Διοίκηση η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις.

«Αυτήν τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί», σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ.

«Η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Την ίδια ώρα, επισημαίνει τη σπουδαιότητα της υπευθυνότητας στη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής  και στην προώθηση μιας Δημόσιας Διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μείωση της γραφειοκρατίας, μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις.

Η νέα κυβέρνηση, καταλήγει ο διοικητής της ΤτΕ, «θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Έρευνα, Καινοτομία»

Σχετικά Νέα