Στον Εισαγγελέα το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλοι τρεις συλληφθέντες

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται τα τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν χθες Παρασκευή 9/2, στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- μεταξύ άλλων για κατοχής εκρηκτικών και παράβαση των νόμων περί όπλων.

Κατασχέθηκαν εκρηκτικές ύλες, όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια και ρόπαλα.

Ανάμεσα τους, ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019 μετά από οκτώ χρόνια στη φυλακή και συνελήφθη σε περιοχή των Κάτω Πατησίων.

Το παραβατικό παρελθόν το δύο ΟΥΚάδων

Γνωστοί για υποθέσεις της νύχτας και παραβατική συμπεριφορά είναι οι δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού, που συνελήφθησαν χθες, μετά από καταγγελία ότι θα προμήθευαν με εκρηκτικά το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς». Υπενθυμίζεται ότι μαζί τους συνελήφθη και ο δίδυμος αδερφός του ενός, ο οποίος εργαζόταν ως μπράβος σε νυχτερινό κέντρο και επίσης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρελθόν των δύο στελεχών των ΟΥΚ ήταν γνωστό στην Υπηρεσία τους και γι’ αυτό τον λόγο, είχαν μετατεθεί από τις μάχιμες θέσεις σε διοικητικές θέσεις. Ωστόσο, δεν είχαν απομακρυνθεί από τις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς δεν είχαν καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ο ένας εκ των δύο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» είναι οργανωμένος οπαδός, έχει απασχολήσει για συμμετοχή σε επεισόδια και για υποθέσεις της νύχτας.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να ισχυρίζονται ότι τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους είναι της Υπηρεσίας και τα είχαν ξεχάσει στο σπίτι τους, καθώς και πως θα τα επέστρεφαν στην Υπηρεσία.

Οπως διευκρινίζεται όμως από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, δεν χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους εκρηκτικά στις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, δεν έχει δηλωθεί κάποια απώλεια υλικού στην Υπηρεσία τους.

Πλέον, αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται και αν τους απαγγελθούν κατηγορίες θα παραπεμφθούν στο Ναυτοδικείο προκειμένου να δικαστούν.

Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ:
Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην «Κ» επισημαίνει:

«Είναι τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία γιατί δεν ξέρουμε πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα και τα εκρηκτικά. Από εδώ και πέρα υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, για να δούμε πώς έφτασαν στα χέρια τους, που θα τα χρησιμοποιούσαν, τί σχέση έχουν μεταξύ του οι συλληφθέντες.

Εξετάζεται η εμπλοκή τους σε κάτι παλαιότερο, είτε σε κάτι καινούργιο που μπορεί να γινόταν. Είναι όλα ανοιχτά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι.

Εχουν απασχολήσει ξεχωριστά για διάφορα αδικήματα, έχουν συλληφθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους».

Οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν στρέφονται στο σενάριο της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά εξετάζεται η διασύνδεση του πρώην στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τη Greek Mafia.

Λίγο μετά τις 10.30πμ οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και πιθανότατα θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν.

ΠΗΓΉ:ertnews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα