Στον δρόμο προς τον εισαγγελέα θα οδηγηθούν Λοβέρδος – Σαλμάς

Στην άρση της ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμάκαι Αριστείδη Φωκά προχώρησε η Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Τόσο ο κ. Λοβέρδος, όσο και ο κ. Σαλμάς ζήτησαν από το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας τους, ώστε οι υποθέσεις που τους αφορούν να εξετασθούν από την Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα:

-Σε σύνολο 214 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδουψήφισαν 213 και ένας κατά.

Σε σύνολο 214 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Μάριου Σαλμάψήφισαν 209 τέσσερις κατά και ένας «παρών».

Σε σύνολο 215 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Αριστείδη Φωκάψήφισαν 212 και τρεις κατά.

Υπενθυμίζεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου αφορά στην υπόθεση Novartis, του κ. Σαλμά στην υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και του κ. Φωκάσε ιδιωτική υπόθεση (έγκληση από πολίτη).

Λοβέρδος: Λόγω τιμής, θα συντρίψω τους σκευωρούς

Σε υψηλούς τόνους μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος όπως ανέφερε, «δεν έκανε καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου».

«Όλες μου οι αποφάσεις ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ Λοβέρδος, ενώ σημείωσε πως είναι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός από το 1989.

«Τους σκευωρούς θα τους συντρίψω! Δίνω λόγο τιμής!», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη», τόνισε ο Σαλμάς

Να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί», κάλεσε τη Βουλή το πρωί της Παρασκευής ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ως «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”».

«Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαλμάς.

Σχετικά Νέα