

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι είχε αποστείλει επιστολή στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για διάλογο εντός του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση στην Ουκρανία.
ΟΣτόλτενμπεργκ δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ρωσική αποχώρηση από τα σύνορα της Ουκρανίας και ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης είναι πραγματικός.
Οι απειλές της Μόσχας προς την Ουκρανία θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν ολόκληρη τη διεθνή τάξη, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι ο τρόπος σκέψης της από ένα «σκοτεινό παρελθόν» μπορεί να κοστίσει στη Ρωσία ένα μέλλον με ευημερία.
«Ο κόσμος παρακολουθεί με δυσπιστία καθώς είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατευμάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος από τις σκοτεινές ημέρες του Ψυχρού Πολέμου, διότι τα γεγονότα αυτών των ημερών θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν ολόκληρη τη διεθνή τάξη», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Λευκός Οίκος: Ο απεσταλμένος του Τραμπ Γουίτκοφ θα επισκεφθεί τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες με τον Πούτιν
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στη Ρωσία για συνομιλίες αργότερα.
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία για «λαθρεμπόριο» πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.