

Tην ανησυχία του για την απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικούς S 400 εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των συνομιλιών των υπουργών ‘Αμυνας.
Όπως ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, το ζήτημα δε συζητήθηκε σήμερα ωστόσο σε προηγούμενες συζητήσεις είχε σημειώσει «την πιθανότητα και την ευκαιρία που υπάρχει για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με την παροχή εναλλακτικών συστημάτων».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος αναφερόμενος στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες» λέγοντας ότι «εκεί πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα όπου οι σύμμαχοι μπορούν να αναφέρουν τις διαφορές και τις διαφωνίες τους. Για παράδειγμα έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τις συνέπειες της απόκτησης των S 400».
Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο και για διαφορές όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να προσπαθήσει να βρει θετικές προσεγγίσεις» προσέθεσε.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποτροπής «για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και στο ότι υπήρξε βοήθεια «στο να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
«Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΝΑΤΟ παρέχει μία πλατφόρμα για να εξετάσει θετικές προσεγγίσεις και τρόπους για την αντιμετώπισή τους» κατέληξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Σχετικά Νέα
Πάνω από 350 πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν φθάσει στην Αρμενία
Συνολικά 377 πρόσφυγες από την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν εγκατασταθεί στην Αρμενία, σύμφωνα.
Πάνω από 15 νεκροί από πυρκαγιά σε ανθρακωρυχείο της Κίνας
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στο ανθρακωρυχείο Σαντζιαοσού.
Οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα συναντηθούν στην Ισπανία
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ θα.
Αρμενία: Έφτασαν στο Κόρνιτζορ οι πρώτοι πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Μια πρώτη ομάδα προσφύγων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ πέρασε σήμερα στην Αρμενία, σύμφωνα με.