Στο υπουργείο Άμυνας ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Ιδιαίτερη σημασία έχει τις ώρες αυτές η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο, με το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis να πλέει σε περιοχή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στενά παρακολουθούμενο απο τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρει η ΕΡΤ.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Προς το μεσημέρι εκτιμάται ότι τουρκικό σκάφος θα στρέψει προς ανατολάς κάνοντας στροφή 180 μοιρών και θα κατευθυνθεί εκ νέου προς την κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζοντας την επίδειξη σημαίας και μη κάνοντας καμία έρευνα όπως συνεχίζουν να υπογραμμίζουν πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος όλο αυτό το διάστημα εντείνει της επαφές και του και σε διπλωματικό επίπεδο ενώ στο επιχειρησιακό η Ελλάδα και η Γαλλία έστειλαν έμπρακτο μήνυμα στην Άγκυρα με κοινή ναυτική άσκηση εντός της παράνομης τουρκικής navtex που δέσμευσε η Τουρκία για έρευνες με το Oruc Reis.

Tο αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams, θα βρεθεί στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

«Τα λέμε σύντομα στην Ελλάδα», έγραψε στο twitter ο κ. Πάιατ, γνωστοποιώντας την παρουσία του αμερικανικό ελικοπτεροφόρου στη χώρα μας.

Το πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά από την καθέλκυσή του τον Μάρτιο. Στις 27 Ιουλίου απέπλευσε από τη βάση Norfolk στη Βιρτζίνια. Τώρα βρίσκεται για ανεφοδιασμό στη Νάπολη.

Σχετικά Νέα