

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται πιθανότατα αύριο στο Βερολίνο, στην πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία από τον Φεβρουάριο του 2022. Το βράδυ της Κυριακής θα παραλάβει στο Άαχεν, ενδεχομένως αυτοπροσώπως, το βραβείο “Καρλομάγνος”, στο όνομα του ουκρανικού λαού.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει για την ώρα επιβεβαιώσει την επίσκεψη, οι δυνάμεις ασφαλείας ωστόσο, στο Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο και την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ η καγκελαρία έχει εκδώσει διαπιστεύσεις για τα ΜΜΕ, “για ενδεχόμενη επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου”.
Ο σχεδιασμός της επίσκεψης του ουκρανού προέδρου είχε αρχικά διαρρεύσει πριν από δύο εβδομάδες, από την αστυνομία του Βερολίνου. Σε εφημερίδα της πρωτεύουσας δημοσιεύτηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την άφιξή του, η οποία επρόκειτο να γίνει απόψε, όσο και με το ξενοδοχείο στο οποίο επρόκειτο να καταλύσει, με το πρόγραμμα των συναντήσεών του, ακόμη και με την μετακίνησή του με ελικόπτερο προς το ‘Ααχεν. Η διαρροή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το Κίεβο και οδήγησε σε εσωτερική έρευνα των αρχών στο Βερολίνο.
Έκτοτε δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία σχετικά με πιθανή επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χέμπεστραϊτ να διευκρινίζει ότι, “εάν υπάρξει επίσκεψη, θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή”.
Ο ουκρανός ηγέτης βρίσκεται σήμερα στη Ρώμη, ενώ προηγήθηκαν επισκέψεις του στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Βαρσοβία, στο Ελσίνκι και στη Χάγη. Κεντρικά θέματα των συνομιλιών του προέδρου της Ουκρανίας με τους ευρωπαίους ηγέτες αποτελούν η ανάγκη περαιτέρω εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού και η στήριξη της υποψηφιότητας της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.