

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερμανία για τη στήριξή της κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ σήμερα, στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Ζελένσκι έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα χθες Σάββατο βράδυ από τη Ρώμη όπου συναντήθηκε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον πάπα Φραγκίσκο. Πέταξε με γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο συνόδευσαν στον γερμανικό εναέριο χώρο πολεμικά αεροσκάφη της Λουφτβάφε.
«Μαζί θα φέρουμε πίσω την ειρήνη»
«Στην πιο κρίσιμη στιγμή στη σύγχρονη Ιστορία της Ουκρανίας, η Γερμανία περήφανη που είναι μια πραγματική φίλη και ένας αξιόπιστος σύμμαχος», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο βιβλίο επισκεπτών της γερμανικής προεδρίας. «Μαζί θα κερδίσουμε και θα φέρουμε την ειρήνη πίσω στην Ευρώπη».
Ο Ζελένσκι πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, προτού μεταβεί στο Άαχεν για να παραλάβει το βραβείο Καρλομάγνου.
Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισ. ευρώ για το Κίεβο, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Παράλληλα δεσμεύθηκε να στηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.
Ο Ζελένσκι έκανε λόγο για ένα «ισχυρό πακέτο» σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία άφησε να εννοηθεί ότι με τους Γερμανούς αξιωματούχους θα συζητήσει για την παροχή όπλων στη χώρα του, περιλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, όπως και για την υποψηφιότητά της να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά και για θέματα ασφαλείας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP
Σχετικά Νέα
Τουρκία: Στο 37,9% μειώθηκε ελαφρά ο πληθωρισμός τον Απρίλιο σε ετήσια βάση
Η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Τουρκία “φρέναρε” τον Απρίλιο, μετά από μια απότομη πτώση.
“Μπερδεμένες” οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας – Κλειστό το Λονδίνο
Μικτά πρόσημα κατατράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής,.
Ιράν: Συνελήφθη κυβερνητικός αξιωματούχος για τη φονική έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς
Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός κυβερνητικού αξιωματούχου, σε σχέση με τη.
Βρετανία: Τετραήμεροι εορτασμοί για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη
Στρατιωτική παρέλαση, εκδηλώσεις, πικνίκ, εκθέσεις και η βασιλική οικογένεια από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ:.