Στο «τραπέζι» και έκτακτο δώρο Πάσχα έως 300 ευρώ – Ποιούς θα αφορά

Η καταβολή έκτακτου δώρου Πάσχα της τάξεως των 250-300 ευρώ για ευάλωτους και συνταξιούχους βρίσκεται στο «τραπέζι» της κυβέρνησης, η οποία στήνει το νέο «πακέτο» μέτρων στήριξης, λαμβάνοντας ώθηση από το μαξιλάρι του 1 δισ. ευρώ, το οποίο έχει προκύψει τόσο από την πτώση της τιμής του ρεύματος αλλά και από την υπέρβαση στα έσοδα.

Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΪ, ανοίγοντας «παράθυρο» σε νέες κοινωνικές παρεμβάσεις.

«Φαίνεται πως δημιουργείται ή αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ληφθεί σειρά μέτρων που βλέπει τώρα στο πορτοφόλι του ο πολίτης, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

Είπε ακόμη ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να βοηθάει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε «γενναία και ρεαλιστική» την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού.

Για τον πληθωρισμό, εκτίμησε ότι θα κινηθεί στο 5% το 2023.

Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα