Στο τραπέζι η επιστροφή των SMS αλλά σε τοπικό επίπεδο – Πιθανή η επιβολή νέων μέτρων τη Δευτέρα

Ως πιθανό ενδεχόμενο χαρακτήρισε την επιστροφή των SMS αλλά μόνο σε τοπικό επίπεδο ο κ. Νικόλαος Σύψας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, μιλώντας την Παρασκευή στο Mega.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε μεταξύ μεταξύ άλλων ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η επιστροφή του SMS τοπικά, γεωγραφικά αν υπάρχει κάπου μεγάλη διασπορά του ιού. Είναι κι αυτό ένα από τα μέτρα που εξετάζουμε. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα πριν τη Δευτέρα. Χθες κάναμε κάποιες προτάσεις στην κυβέρνηση».

Αναφορικά με την έναρξη των σχολείων, ο κ. Σύψας υποστήριξε ότι «δεν έχουμε λάβει ακόμα αποφάσεις για τα σχολεία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα ληφθούν οι αποφάσεις, σίγουρα πάντως θα ανοίξουν. Σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλο φορτίο, θα ανοίξουν σε κανονικές συνθήκες με τα παιδιά να φορούν μάσκα.

Σε περιοχές με υψηλό φορτίο (όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) ενδεχομένως τα σχολεία να ανοίξουν όπως άνοιξαν στα τέλη Μάη».

Ο κ. Σύψας στάθηκε αρκετά στη σημασία του να αποφεύγουν οι νέοι να έρθουν σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας όταν επιστρέφουν από διακοπές.

«Όσοι γυρνούν από διακοπές θα πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους μολυσμένο και να μπαίνουν ένα 7ημερο σε οικειοθελή αυτοπεριορισμό.

Πρέπει να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους στην οικογένειά τους», σημείωσε συμπληρώνοντας πως «δεν χρειάζεται να επιβληθεί ή να δοθεί κάποια οδηγία από την Πολιτεία, είναι ευθύνη του καθενός μας να προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες, είναι αυτονόητο».

Σχετικά Νέα