Στο πολυνομοσχέδιο η ρύθμιση για τα αδήλωτα αναδρομικά

Διάταξη – ανάσα με την οποία θα επιλύεται η μεγάλη αδικία με τα αδήλωτα αναδρομικά των συνταξιούχων ετοιμάζει η κυβέρνηση σε πολυνομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζονται νέα κίνητρα για την διεύρυνση του πλαστικού χρήματος.

Ειδικότερα το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει:

1. Ευνοϊκή ρύθμιση, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Εφ. Συν», για τις 200.000 περιπτώσεις φορολογουμένων με τα αδήλωτα αναδρομικά του 2013. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει αυτόματη διαγραφή προστίμων και κατάτμηση των αναδρομικών στα έτη που αναλογούν ώστε να μην φορολογηθούν αθροιστικά ( με υψηλότερους συντελεστές ) στο έτος καταβολής τους. Για όσους τα έχουν πληρώσει θα υπάρξει αυτόματη διαγραφή των φόρων από την ίδια την υπηρεσία.

2. Νέα μέτρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται αλλαγές, σε συνδυασμό με την απαίτηση κάλυψης του 30% του εισοδήματος με πλαστικό χρήμα. Ήδη τρέχει προκήρυξη γα την πρόσληψη Συμβούλου στρατηγικής για τον σχεδιασμό καμπάνιας υπέρ των συναλλαγών με τραπεζικά μέσα πληρωμής.

3. Προδικαστικός συμβιβασμός με φορολογουμένους που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Περισσότερες από 10.000 υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια και στόχος είναι να πληρώσουν οι φορολογούμενοι 50 εκατ. ευρώ εφέτος, ώστε να συμβιβαστούν με το δημόσιο και να πάψει και η δικαστική εκκρεμότητα (προσφυγές κλπ).

4. Μέτρα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

Σχετικά Νέα