

Ανέβασε ταχύτητα ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο 6,2%, μετά από δύο μήνες επιβράδυνσης, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (INSEE).
Η επιτάχυνση οφείλεται στην άνοδο των τιμών ενέργειας, των τροφίμων και των βιομηχανικών προϊόντων. Τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 6,1% σε ετήσια βάση, πριν κατεβάσει ταχύτητα τον Αύγουστο (5,9%) και τον Σεπτέμβριο (5,6%).
Το αποτέλεσμα του Οκτωβρίου είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 1985, όταν είχε καταγράφει στο 6,4% ετησίως. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα ήταν στο 11,8%, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 19,2% και τα μεταποιημένα προϊόντα αυξήθηκαν κατά 4,2%.
Από την άλλη οι ρυθμοί ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας αναμένεται να είναι μικρότεροι των προσδοκώμενων. Ειδικότερα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του INSEE θα κλείσουν στο 2,5% έναντι 2,7% που είναι η πρόβλεψη στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Θα μιλήσω τηλεφωνικά με τον Πούτιν τη Δευτέρα
«Θα μιλήσω τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα στις 10.00.
ΗΠΑ: Συγκλονιστικά βίντεο με φονικούς ανεμοστρόβιλους να χτυπούν το Κεντάκι και το Μισούρι – Τουλάχιστον 20 νεκροί
Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τις ΗΠΑ, όπου φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Κεντάκι.
Ρουμανία: Εγκατέλειψε τα social media ο εθνικιστής υποψήφιος για τις αυριανές εκλογές Τζόρτζε Σιμιόν
Ο υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος για τις.
Τζο Μπάιντεν: Ηχητικό ντοκουμέντο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά σαν χαμένος και να μπερδεύει μέχρι και το πότε πέθανε ο γιος του
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχανε τα λόγια του σε συνέντευξη που.