Στο μπλόκο Δερβενίου αγρότες και κτηνοτρόφοι μοίραζαν γάλα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Λαγκάδα, που απέκλεισαν συμβολικά τα δύο ρεύματα της Εγνατίας στο ύψος του Δερβενίου, μοίραζαν γάλατα σε διερχόμενους οδηγούς ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία που τους υποβάλλουν.

Με τις κινητοποιήσεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και εν αναμονή του κρίσιμου ραντεβού της Τρίτης μεταξύ του πρωθυπουργού και αντιπροσωπείας αγροτών οι κινητοποιήσεις είναι μεν δυναμικές όμως υπάρχει η ευαισθησία ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να μην ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Λαγκάδα μάλιστα έκαναν και μια αξιέπαινη πράξη και αντί -όπως συνηθίζεται- να χύσουν το γάλα στο δρόμο το μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς.

Οι κοινωνία έχει σταθεί στο πλευρό των αγροτών κάτι που καταγράφεται και δημοσκοπικά με τους πολίτες να μην διχάζονται διά μέσου του διαχρονικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Όπως δείχνει μάλιστα δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ στις αρχές του μήνα, το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των αγροτών, κρίνοντας ως δίκαια τα αιτήματά τους.

Μπλόκα μέχρι τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Οι αγρότες τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (13/2), οπότε κι έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της 15μελούς επιτροπής τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρότι η κυβέρνηση φερόταν να είχε θέσει ως όρο την παύση των αποκλεισμών.

Όσον αφορά στη σύσταση της εν λόγω επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, 6 μέλη της θα είναι από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, 2 από Στερεά Ελλάδα και 1 από Πελοπόννησο, σύμφωνα με το thesstoday.gr. Στη Λάρισα ξεκίνησε αργά το απόγευμα το κομβόι των αγροτών το οποίο έφθασε στο κέντρο της πόλης, όπου θα διανυκτερεύσουν τα τρακτέρ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα