Στο Μάτι σήμερα το πρωί ο Κ. Μητσοτάκης

Στο Μάτι θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο για τα 102 θύματα της εθνικής τραγωδίας.

Το μνημόσυνο θα γίνει στις 9.30 το πρωί στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Εχθές, ο πρωθυπουργός, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι. Συγκεκριμένα, απεμπλοκή 31 εκατ. ευρώ που λιμνάζουν εδώ και έναν χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής, δωρεάν φάρμακα στους εγκαυματίες, 5 χρόνια απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και αποκατάσταση – ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία που συγκλόνισε πριν από ένα χρόνο ολόκληρη την Ελλάδα και έδωσε εντολή ώστε:

1. Οι συμπολίτες με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.

2. Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

3. Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία του περσινού Ιουλίου.

Σχετικά Νέα