

Τη σκυτάλη των βαριών απωλειών έλαβαν από τις ασιατικές αγορές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω των ανησυχιών για ενδεχόμενη ύφεση τις αμερικανικής οικονομία που θα φέρει αναταραχές παγκοσμίως.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 2,78% στις 483,82 μονάδες με τον τεχνολογικό κλάδο να καταγράφει απώλειες 5% και να ακολουθούν οι τράπεζες με βουτιά 4,6%.
Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 2,37% στις 17.212 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 2,61% στις 7.056 μονάδες. Οι απώλειες στη Βρετανία και τον FTSE φτάνουν το 2,18% και κινείται στις 7.995 μονάδες.
Στην περιφέρεια η Ιταλία χάνει 3,87% και ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 2,96%.
Νωρίτερα, συνεχίστηκε με άγριους ρυθμούς το sell-off στα ασιατικά χρηματιστήρια με την ιαπωνική αγορά να εισέρχεται σε περιοχή “bear”
O Nikkei κατέγραψε απώλειες 12,4% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 31.458 μονάδες στη χειρότερη ημερήσια επίδοση από το χρηματιστηριακό κραχ το Οκτωβρίου 1987. Ο Topix σημείωσε πτώση 12,23% στις 2.227,15 μονάδες.
Σχετικά Νέα
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.