Στο «κόκκινο» η Wall Street

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, λόγω ανησυχιών για ένα νέο τρίτο «κύμα» κρουσμάτων της πανδημίας, το οποίο θα παρατείνει τις συνθήκες αβεβαιότητας και της αποτυχίας των πολιτικών στην Ουάσιγκτον να σημειώσουν πρόοδο στο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Τα ημερήσια περιστατικά κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 83.000 τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στις ΗΠΑ, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 77.300 κρουσμάτων του Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Την ίδια στιγμή η αισιοδοξία που υπήρχε για συμφωνία επί του πακέτου τόνωσης μεταξύ κυβέρνησης Τραμπ, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ατόνησε, καθώς σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τους, εκπρόσωποι των αντιμαχόμενων πλευρών, αλληλοκατηγορήθηκαν ότι αλλάζουν συνεχώς θέσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εμπορίου. Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 3,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 959.000 μονάδων τον περασμένο μήνα από 994.000 τον Αύγουστο.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 2,30% στις 27,683.63 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 1,90% στις 3,398.75 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες κατά 1,48% στις 11,377.28 μονάδες.

 

Σχετικά Νέα