Στο Κίεβο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ έφθασε στην Ουκρανία για πολιτικές συνομιλίες, στην πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή πέρυσι.

ΟΛίντνερ έφθασε στο Κίεβο σιδηροδρομικώς σήμερα το πρωί. Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός επισκέπτεται την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, που άρχισε πριν από περισσότερο από 17 μήνες.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και άλλοι Γερμανοί υπουργοί έχουν ήδη επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα μετά την εισβολή.

Μετά την άφιξή του, ο Λίντνερ δήλωσε πως το γεγονός ότι βρίσκεται στο Κίεβο είναι μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή για τον ίδιο. Η προηγούμενη φορά που είχε βρεθεί εκεί ήταν στις αρχές του 2020 και γνώρισε μια χώρα η οποία είχε αποφασίσει να ταχθεί υπέρ της δημοκρατίας και της οικονομίας της αγοράς. Ο Λίντνερ πρόσθεσε πως σήμερα είναι πιο πεπεισμένος παρά ποτέ ότι αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία.

Ο Λίντνερ υπογράμμισε ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται τις δυτικές αξίες από την αρχή της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

«Αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι το μέλλον της ευρωπαϊκής τάξης, που είναι ειρήνη και ελευθερία», δήλωσε. Η Γερμανία θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στην Ουκρανία, πρόσθεσε τονίζοντας πως «η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει αυτό τον πόλεμο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα