Στο Ισραήλ για την τελευταία επίσημη επίσκεψή της η Άνγκελα Μέρκελ

Η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί το εθνικό μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ την Κυριακή και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στην τελευταία επίσημη επίσκεψή της στη χώρα μετά από 16 χρόνια στην εξουσία.

Η κ.Μέρκελ, πραγματοποιώντας την όγδοη επίσκεψή της στο Ισραήλ από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2005, αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Ιερουσαλήμ στο Γιαντ Βασέμ ως φόρο τιμής στα έξι εκατομμύρια Εβραίους που σκοτώθηκαν από τους Ναζί.

Οι γερμανικές κυβερνήσεις έχουν θέσει τις ισχυρές σχέσεις με το Ισραήλ κορυφαία προτεραιότητα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η κ. Μέρκελ έχει προσπαθήσει να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς ασφάλειας και οικονομίας. Η Γερμανία είναι ένας από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους του Ισραήλ.

Ο κ. Μπένετ αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στην Άνγκελα Μέρκελ καθώς την φιλοξενεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του το πρωί της Κυριακής στο ξενοδοχείο King David της Ιερουσαλήμ. Η κ. Μέρκελ, φυσικός η ίδια, θα λάβει επίσης τίτλο επίτιμου διδάκτορα αργότερα την Κυριακή από το Haifa’s Technion-Israel Institute of Technology, στο βόρειο Ισραήλ.

Η Καγκελάριος είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει την επίσκεψή της στα τέλη Αυγούστου, αλλά την ακύρωσε επικαλούμενη την τεταμένη κατάσταση στο Αφγανιστάν καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και άλλοι απομάκρυναν άρον άρον το προσωπικό τους πριν από την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Η κ. Μέρκελ σχεδιάζει να αποχωρήσει μόλις σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα