Στο εδώλιο ο Σαρκοζί κατηγορούμενος για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας

Ο Νικόλας Σαρκοζί, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, πρόκειται να καθίσει τη Δευτέρα στο εδώλιο ενώπιον του δικαστηρίου σε μια ιστορική δίκη στην οποία κατηγορείται για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η πρώτη από τις πολλαπλές έρευνες που έχουν γίνει σε βάρος του δεξιού πολιτικού που είχε τα ηνία της Γαλλίας μεταξύ 2007 και 2012 και οδηγείται ενώπιον δικαστών μετά από χρόνια προσπαθειών της νομικής του ομάδας να παραγραφούν οι κατηγορίες.

Σε μια υπόθεση, η εισαγγελία κατηγορεί τον Σαρκοζί και τον δικηγόρο του, Thierry Herzog, για απόπειρα δωροδοκίας ανώτερου δικαστή, του Gilbert Azibert, ώστε να αποκαλύψει μυστικές πληροφορίες από ξεχωριστή έρευνα εναντίον του πρώην Γάλλου ηγέτη. Σε αντάλλαγμα, ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι είχε δεσμευθεί να προσφέρει βοήθεια ώστε να εξασφαλίσει στο Azibert μια καλή θέση στην Κυανή Ακτή.

Ο Σαρκοζί έχει μπει στο μικροσκόπιο μιας σειράς ερευνών που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι έλαβε παράνομη χρηματοδότηση για την πολιτική του καμπάνια από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι έως τη λήψη ωφελημάτων από πωλήσεις όπλων στο Πακιστάν.

Σχετικά Νέα