

Η Επιτροπή πρότεινε στις χώρες της ΕΕ μια συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν ώστε να αυξηθούν οι εισαγωγές φυσικού αερίου και να στηριχθεί η επέκταση του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ώστε να γίνει αυτό.
Ηπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί αύριο Δευτέρα στο Μπακού, σε αναζήτηση περισσότερου φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε η Επιτροπή, καθώς η ΕΕ επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.
«Εν μέσω της συνεχιζόμενης μετατροπής των ενεργειακών αποθεμάτων σε όπλα από τη Ρωσία, η διαφοροποίηση των ενεργειακών εισαγωγών μας αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ» ανέφερε η Επιτροπή με ανάρτηση στο Twitter. «Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος (Ενέργειας) Κάντρι Σίμσον θα βρίσκονται αύριο στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία μας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με ένα προσχέδιο το οποίο είδε το πρακτορείο Reuters στις 14 Ιουλίου, η Επιτροπή πρότεινε στις χώρες της ΕΕ μια συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν ώστε να αυξηθούν οι εισαγωγές φυσικού αερίου και να στηριχθεί η επέκταση του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ώστε να γίνει αυτό.
Η Γερμανία, η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, συμπεριλαμβανομένης και της πλήρους διακοπής των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία όταν λήξει η 10μερη περίοδος τακτικής συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1, αυτήν την εβδομάδα.
Νωρίτερα, μέσω του Twitter, ο πρεσβευτής της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Μιχαήλ Ουλιάνοφ, έγραψε: «Η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε να συνεχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τηρεί πλήρως τις συμβατικές υποχρεώσεις της».
Σχετικά Νέα
Διαδηλώτριες έκαψαν εγκαταστάσεις κινεζικής εταιρείας εξόρυξης ζιρκονίου στη Γουινέα – Μπισάου, διαμαρτύρονται για την περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά έβαλαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται Κινέζοι επιχειρηματίες, γυναίκες στην Γουινέα-Μπισάου,.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.