

Για το Άγιον Όρος αναχώρησε εκτάκτως ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, μετά τους διαδοχικούς σεισμούς, που καταγράφηκαν σήμερα το πρωί. Ο κ. Γιουλέκας συγκάλεσε σύσκεψη κλιμακίου, για καθησυχαστικούς λόγους, γιατί, όπως επισημαίνει, το φαινόμενο το παρακολουθούν οι σεισμολόγοι και υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.
Μαζί του μεταβαίνουν στις Καρυές μηχανικοί του ΚΕΔΑΚ (Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς) που εποπτεύεται από το ΥΜΑΘ και ο σεισμολόγος Μανώλης Σκορδίλης.
Στις Καρυές το κλιμάκιο θα έχει σύσκεψη με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, μέλη της Ιεράς Επιστασίας και τον Διοικητή του Αγίου Όρους Αλκιβιάδη Στεφανή.
Σημειώνεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 ο ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας συγκάλεσε σύσκεψη στο Διοικητήριο με θέμα τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο Άγιον Όρος. Σε εκείνη τη σύσκεψη συμμετείχαν οι σεισμολόγοι Κώστας Παπαζάχος (διαδικτυακά), Μανώλης Σκορδίλης και Γιώργος Καρακαΐσης και τηλεφωνικά ο διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής. Και οι τρεις σεισμολόγοι ήταν καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι το ρήγμα, το οποίο έχει διεγερθεί, είναι σχετικά μικρό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους δεν μπορεί να δώσει σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους.
Σχετικά Νέα
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..