Στο 3,9% υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου – Σε χαμηλότερα επίπεδα από το βρετανικό

Χαμηλότερα και από την απόδοση του αντίστοιχου βρετανικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει πλέον το Ελληνικό με τις αγορές να προεξοφλούν καλά νέα για την Ελλάδα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου με το στόχο πια για την Ελλάδα να είναι να φτάσει στα επίπεδα δανεισμού της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δανείζεται χαμηλότερα, εδώ και μία εβδομάδα, από την Ιταλία και τη Βρετανία επιβεβαίωσε ο οικονομικός συντάκτης Μιχάλης Γελαντάλης επισημαίνοντας ότι αυτό το γεγονός είναι θετικό για τις επιχειρήσεις και τον δανεισμό των πολιτών.

«Η δυναμική που αναπτύσσεται για τα ελληνικά ομόλογα είναι τέτοια που το φέρνει όλο και εγγύτερα προς το αντίστοιχο ισπανικό. Είναι ελάχιστες μονάδες πλέον που χωρίζουν τα δύο 10ετή ομόλογα, με τον αμέσως επόμενο στόχο να είναι το πορτογαλικό. Και όλα αυτά τα λέγαμε όταν πριν από περίπου έξι μήνες μιλούσαμε για μία αρκετά σημαντική διαφορά» επισήμανε.

Όπως επισήμανε η απόδοση των 10ετούς ομολόγων διαμορφώνεται στο 3,90% για το ελληνικό, 4,33% για το ιταλικό, 4,05% για το βρετανικό, 3,52% για το ισπανικό και 3,28% για το πορτογαλικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα