

Μαζικά προσέρχονται οι Γάλλοι στις κάλπες, με τον ένα στους τέσσερις ψηφοφόρους να έχει ήδη επιτελέσει το εκλογικό του καθήκον. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών ως τις 12 το μεσημέρι, ώρα Γαλλίας, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών ήταν 26,63%, αυξημένη κατά 7,5 μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2022 (18,99%), καθώς και του πρώτου γύρου (25,9%).
Αυτό το ποσοστό είναι το υψηλότερο για βουλευτικές εκλογές έπειτα από εκείνες του 1981 (28,3%), οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από την άφιξη της αριστεράς στην εξουσία.
Σημειώνεται ότι σήμερα διεξάγονται εκλογές στις 501 από τις 577 μονοεδρικές περιφέρειες της Γαλλίας. Από τον πρώτο γύρο έχουν ήδη εκλέγει 76 βουλευτές, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από το 51% των ψηφισάντων.
Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Τα βλέμματα όλης της Ευρώπης είναι καρφωμένα στη Γαλλία καθώς το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λε Πέν να κατακτήσει αυτοδυναμία αναδεικνύοντας για πρώτη φορά στην ιστορία, μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή την ακροδεξιά Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει λίγες πιθανότητες
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ-Βρετανία: Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν για διάλογο και αποφυγή κλιμάκωσης της σύγκρουσης
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή το βράδυ.
Ιράν-ΗΠΑ: Σοβαρές και ενθαρρυντικές οι συνομιλίες για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας στο Ομάν
Οι ΗΠΑ και το Ιράν ολοκλήρωσαν χθες Κυριακή στη Μούσκατ τον τέταρτο κύκλο διαπραγματεύσεων.
Τουλάχιστον 21 νεκροί σε τροχαίο στη Σρι Λάνκα
Τουλάχιστον 21 επιβάτες λεωφορείου που μετέφερε βουδιστές προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους και άλλοι.