Στο 26,63% η συμμετοχή στις εκλογές έως το μεσημέρι – Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1981 στη Γαλλία

Μαζικά προσέρχονται οι Γάλλοι στις κάλπες, με τον ένα στους τέσσερις ψηφοφόρους να έχει ήδη επιτελέσει το εκλογικό του καθήκον. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών ως τις 12 το μεσημέρι, ώρα Γαλλίας, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών ήταν 26,63%, αυξημένη κατά 7,5 μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2022 (18,99%), καθώς και του πρώτου γύρου (25,9%).

Αυτό το ποσοστό είναι το υψηλότερο για βουλευτικές εκλογές έπειτα από εκείνες του 1981 (28,3%), οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από την άφιξη της αριστεράς στην εξουσία.

Σημειώνεται ότι σήμερα διεξάγονται εκλογές στις 501 από τις 577 μονοεδρικές περιφέρειες της Γαλλίας. Από τον πρώτο γύρο έχουν ήδη εκλέγει 76 βουλευτές, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από το 51% των ψηφισάντων.

Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

 

Τα βλέμματα όλης της Ευρώπης είναι καρφωμένα στη Γαλλία καθώς το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λε Πέν να κατακτήσει αυτοδυναμία αναδεικνύοντας για πρώτη φορά στην ιστορία, μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή την ακροδεξιά Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει λίγες πιθανότητες

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα