

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
O κ. Δένδιας θα παραστεί, μαζί με ομολόγους του σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με τον Ρώσο ακτιβιστή Γκάρι Κασπάροφ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Το πρώτο θέμα συζήτησης του Συμβουλίου θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Στη σχετική συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχει δια ζώσης ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα. Σημειώνεται ότι το αυριανό Συμβούλιο σχεδόν συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου).
Oι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, καθώς και για την κλιματική και ενεργειακή διπλωματία.
Επιπλέον, θα λάβει χώρα άτυπο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με συμμετοχή του Mολδαβού αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης Νίκου Ποπέσκου.
Τέλος, υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις κυρίως για τις εξελίξεις στο Ιράν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.