Στις ΗΠΑ ο τζιχαντιστής που είχε «εγκλωβιστεί» μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Στις ΗΠΑ θα απελαθεί ο Αμερικανοϊορδανός Μοχάμεντ Ντάρβις Β. ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και ο οποίος παρέμενε επί τρεις ημέρες στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας.

Πριν λίγες μέρες, ο αμερικανικής καταγωγής τζιχαντιστής επέστρεψε στην Τουρκία. Το φερόμενο ως μέλος του ISIS συνελήφθη στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία και η Τουρκία στο πλαίσιο της επιχείρησης επαναπατρισμού ξένων τζιχαντιστών επιχείρησε να τον απελάσει μέσω Ελλάδας

Ο Αμερικανικής καταγωγής τζιχαντιστής βρέθηκε στο χώρο διαμονής ελέγχου διαβατηρίων όπου οδηγήθηκε από τις τουρκικές αρχές. Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε από την Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κωνσταντινούπολης στην Αδριανούπολη και μετά στις προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τον δέχθηκαν και τελικά επέστρεψε στην Τουρκία.

«Αν έχει μείνει ή δεν έχει μείνει στα σύνορα δεν μας ενδιαφέρει», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Αμερικανό τζιχαντιστή. Ο Ερντογάν ρωτήθηκε σχετικά με την υπόθεση στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και η απάντησή του ήταν ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν έχει μένει ή όχι στη νεκρή ζώνη, ούτε αν τον έχουν πάρει ή όχι».

Σχετικά Νέα