

Ο αρχηγός του κράτους Καΐς Σάγεντ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Τυνησία την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Ο 66χρονος Σάγεντ βρίσκεται στην εξουσία μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2019, αλλά διεύρυνε πραξικοπηματικά τις εξουσίες του από τον Ιούλιο του 2021. Παρότι δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, ο Σάγεντ είχε διαμηνύσει πέρυσι πως δεν σκόπευε να παραδώσει την εξουσία σε εκείνους που κατηγόρησε ότι «δεν είναι πατριώτες».
Η αντιπολίτευση προειδοποιεί ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν δίκαιες εκλογές εάν δεν απελευθερωθούν νωρίτερα στελέχη της που βρίσκονται στη φυλακή, όπως η Αμπίρ Μούσι και ο Ρασίντ Γανούσι.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο, περίπου 20 επικριτές και πολιτικοί αντίπαλοι του Σάγεντ έχουν φυλακιστεί, κατηγορούμενοι για «συνωμοσία κατά της κρατικής ασφάλειας», με τον πρόεδρο να τους αποκαλεί «τρομοκράτες». Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει «ένα κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα.
Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.