

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με τα νέα προληπτικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19 και θα παρευρίσκονται συνολικά 60 βουλευτές, κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.
Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2021, το οποίο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και η συζήτηση του θα ολοκληρωθεί σε 3 συνεδριάσεις.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να καταθέσει το τελικό σχέδιο προς συζήτηση, 40 μέρες πριν την έναρξη του νέου οικονομικού έτους.
Την ερχόμενη Τρίτη 6 Οκτωβρίου, θα συζητηθεί και θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την, «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».
Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο, «τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θέσεων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και τη εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Αύριο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης πλαστικών στο περιβάλλον.
Σχετικά Νέα
Κ. Μητσοτάκης για το πόρισμα Καρώνη του ΕΜΠ για Τέμπη: Αποδεικνύεται ότι τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια – Τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη
Αποδεικνύεται ότι τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς κατά τη.
Μ. Συρεγγέλα: Τελικά είδαμε πως δεν υπήρξε συγκάλυψη, αλλά εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών
“Στους γονείς των μηχανοδηγών, που όχι μόνο έχασαν τα παιδιά τους, αλλά άκουγαν και.
Σ. Βολουδάκη: Τέλος Μαΐου το ν/σ για την παράνομη μετανάστευση
Για το νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαΐου στο υπουργικό συμβούλιο και αφορά.
Γ. Φλωρίδης: Η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της – Με το πόρισμα του ΕΜΠ ενταφιάστηκε η συνωμοσιολογία
Mε ενστάσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση αργά το βράδυ σημαντικών υπουργικών.